WAT ETEN WE?

Pop-up restaurant 033 serveert gerechten die zich toespitsten op de locatie waar het diner plaatsvindt. Daarbij maken we zoveel mogelijk gebruik van eerlijke producten. Lekker eten zonder poespas.

Pop-up 033 Kunstuitleen Amersfoort 8 oktober

Cocktail
Bloody marie al a Warhol (Jack Daniels)

Amuse
Oreo van parmezaan en geitenkaas

Voorgerecht
Pastrami van diamanthaas abrikoos crème, rode uien crème, venkelsalade en violet mosterd vinaigrette

Hoofdgerecht
Zelf gerookte zalm met groene kruidenkorst, paarse truffelaardappel crème, groene courgette, oranje wortellinten met radijs zoetzuur en witte wijnsaus.

Dessert
Mondriaancake met vanille ijs

Pop-up 033 Drukkerij Wilco 30 juli

Cocktail
Primary Colours. Triple sec, 7-up, sinaasappel, limoen. Zelf toevoegen in kleur: vodka.

Amuse
Heldere gazpacho met letter vermicelli
Voorgerecht
Schelvis met inkvis, crème van inkvis, zoetzure groenten en focaccia crostini.

Hoofdgerecht
Rouleau van hoender met pistache, mais crème, quiche en rozemarijn jus.

Dessert
Kokos, chocolade, framboos sorbet, coulis framboos en crumble.

pop-up 033 Studio Binamar 19 maart

Cocktail
Pre Spring Drink. Vodka, cranberry, bitter lemon, munt en limoen

Amuse
Olijvencake met compote van bleekselderij en komkommer en limoen mayo.

Voorgerecht
Marbré van scharrelvarken met truffelmayonaise, rode kool, spliterwten en aceto balsamico spray.

Hoofdgerecht
Veluwse eend met rillette, stampotje van pastinaak en oesterzwammen, pompoen, polenta en madrassaus.

Nagerecht
Honing curd met honging sponge cake, fudge crème en kaneel ijs.

Friandises
Savrin van kokos & boterkoek

Pop-up 033 Kerst 2015

Cocktail
Hot buttered rum. Rum, boter, suiker, kaneel, kruidnagel, honing en heet water

Voorgerecht
Wild zwijn terrine met rode bieten stroop en truffel panna cotta

Hoofdgerecht
Herten biefstuk met spruitjesstamppot, rodekool, stoofpeer en een wildjus

Nagerecht
Witte chocolade reep met mango en passie, passiecaramel en chocolade ijs

Friandeses
Amandel cake & cocos bal

Pop-up 033 presents: Hop-up 033 12 december

Cocktail
Black Velvet. Guinness & Prosecco

Amuse
Bier en bitterballen

Voorgerecht
Iberico lende met serranoham, compot van mango met chilli\
Goedendag, Toye, Sterk blond

Hoofdgerecht
Rundersukade met hutspot van wortel en pastinaak met bockbiersaus
Abt 12, St Bernardus, Quadrupel

Nagerecht
Miserable pannacotta van sinaasappel, gebrande sinaasappel en witte chocolade ijs.
Dubbel port, Broeder Jacob, Dubbel

Friandeses
Amandel cake & Cocos bal
Pop-up 033 Kringloopcentrum Amersfoort 31 oktober

Cocktail
‘Dracula’s blood’ zwarte vodka, kersen sap en bronwater. SFX: droog-ijs

Amuse
Pompoencrème met pijnboompitten

Voorgerecht
Gegrilde zwaardvis met aardappelsalade, haricots verts, rode ui,
zwarte inktviscrème en antiboise

Hoofdgerecht
Fazantenborst met gekonfijte zuurkool, pompoen, mousseline van aardappel en bieslook, krokant spek en beurre-noisettesaus

Nagerecht
Vanille panna-cotta met appelcompote, Kahlúastroop, fudge en karamelijs(met spinnenweb)

Friandises
Gevulde speculaas & merengue

Pop-up 033 Oud Station Amersfoort 19 september

Cocktail
‘Rusty Rail’ whisky, drambuie, ginger ale en limoen

Amuse
Parelgort salade met dungesneden eendenborst en hazelnoot

Station: Voor gerecht
Tartaar van zeebaar met rettich, wortel, radis en cevichedressing met yuzu en rode ui

Station: Centraal gerecht
Runderbavette met bergse parels, duxelles, gegrilde courgette, gepofte sjalot en rode wijn saus

Station: Na gerecht
Dessert van chocolade en banaan, baileys-chocolade roomijs en macadamia met zeezout

Bij de koffie
Boterkoek en brownie

Pop-up 033 Rob Wiegers Ballonvaart 17 juli

Cocktail

Silver Balloon. Vodka, peer, grapefruit en amarguinha

Amuse

Filet americain van zalm met furi kaki en mayonaise van vadouvan

Voorgerecht

Geschroeide makreel met hangop van yoghurt en peper, gebakken bospeen, ciaggiobiet, kruidensla en amandel

Hoofdgerecht

Iberico aan spit met rode uienchutney, couscous met bosui, paksoy chimmichurrie en sjalottenjus

Nagerecht

Witte chocolademousse, mangocompote, mangoschuim, pistachekruim, mangosorbet en chocoladeschots

 

Pop-up 033 Blokfest 5 juni

Cocktail

Blokkige bramen salie cocktail

Amuse

Chips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel met paprika en radijs, bleekselderij, komkommer met yoghurtdip

Voorgerecht

Terrine van eend met hoisinstroop, crème van zoet-pittige sambal van SambalBert met kokospindakruim

Hoofdgerecht

Op het bot gerijpte runderlende met wilde knoflookjus van de boerderij, gepofte tomaat, ratatouille, kingboleet en gepofte aardappel met truffel crème fraîche

Nagerecht

Hangop van boerenyoghurt met bosvruchtencompote en vanille-ijs van de “Ruiterbeek” met kaneelkoekjes in

Pop-up 033 Stad van Cahen 25 april

Cocktail

Gin Yerba Maté.

Amuse

Mousse van tomaat, schuim van asperge en krotkantje van oude kaas

Voorgerecht

Tartaar van kabeljauw met Serrano ham, crème van zwarte knoflook en gedroogde watermeloen.

Hoofdgerecht

Kalfszijlende met een aardappeltaartje, spek, crème van mais en saliejus.

Nagerecht

Panna cotta van butterscotch, crème van mascarpone, ganache van chocolade en hazelnoot, macaron van hazelnoten en praliné ijs.

Friandises

Pindarotjes en brownie met sinaasappel gel.

Pop-up 033 Society Shop 14 maart

Cocktails

Southern Gentleman, Straight Bourbon, Whiskey Smash

Voorgerecht

Gegaarde zwaardvis met sinaasappel, avodaco, knolselderij met komkommerrolletjes en Tandoorimayonaise

Hoofdgerecht

Rib-eye van de bbq met gegrilde aardappels, geroosterde groente en jus de veau

Nagerecht

Mille-feuille van amandel met stracciatella-mascarponemousse, framboos en witte chocolade-ijs

Friandises

Brownie & lemoncake

Pop-up 033 Vakcollege Amersfoort 31 januari

‘Spiked’Punch

Ananas, sinaasappel, ginger ale en vodka.

Amuse

Boerenkool met fluf van picalilly en kaantjes van rookworst en mosterd

Voorgerecht

Langzaam gegaarde schol met een crème van avocado, radijs en limoen mayonaise met een komkommer fluf.

Hoofdgerecht

Gekonfijte eendenbout met linzen, cremè en blokjes van knolselderij, geroosterde bospeen en jus van gepofte knoflook.

Nagerecht

Mousse van steranijs met krokant van drop en roomijs van salmiak plus schuim en

schoolbordkrijtjes.

Friandises

Vruchtengebakje van Vakcollege Amersfoort

Pop-up 033 Kerst Eurofleur 13 & 14 december

Strohberry

Aardbeien, citroensap, strohrum en dennenschuim

Amuse

Hutsspotje van wortel en knol met aardappelschuim

Voorgerecht

Zwaardvis met gamba, creme van pinda en kokos met zoetzure groenten

Hoofdgerecht

Hertenfilet met prakaardappel, kummel en saus van cranberry

Nagerecht (Cadeautje)

Chocolade mousse met stoofpeer, perenschuim, chocolade ijs en teuille

Friandises

Chocolade lolly en brownie

Pop-up 033 De Hebron 29 november

Bloody Scary Cocktail

Jus d’orange, grenadine, campari, prosecco en zwarte wodka.

Amuse

Erwtensoep, roggebrood en katenspek

Voorgerecht

Tartaar van makreel met rode hollandaise saus, gepofte wilde rijst en truffelaardappel chips

Hoofdgerecht

Rundersucade met zuurkool, mosterdmousseline stoofpeer en eigen jus

Nagerecht

Koffie bavaroise met merengue en mokka ijs

Friandises

Gevulde speculaas en schuimpje van kaneel.

Pop-up 033 Life City 18 oktober

Ontvangst

Healtytail. Wortel-, appel- en gembersap met wodka en chiazaad

Amuse

Madeleine van wortel met komkommer en gembergel.

Warming up

Salade van quinoa met venkel, gerookte poon en sinaasappelvinaigrette.

Hoofdgerecht

Rundersukade met paddenstoelen, gebakken wortel, aardappelgratin, jus de veau en goji bessen.

Cooling down

Vers fruit met multivitamine-ijs, dextro van verschillende specerijen en hangop.

Friandises

Huisgemaakte gevulde speculaas

Pop-up 033 Festifoort 29 augustus

Soundcheck

Gefrituurde sushirijst met een crème van yuzu en ponzu, en kruim van knoflook.

Voorprogramma

Geroosterde zalm met avocado, salade van quinoa en venkel met radijs en kerrie mayonaise.

Hoofdprogramma

Hoender met zomerse groenten uit Bergse tuin en een saus van tijm.

Afsluiter

Bavaroise van passie witte chocolade mousse en knettersuiker.

Friandises

Mousse van koffie met schuim van baileys, gel van ameretto, madeleine en een kletskopje.

Pop-up 033 MEETS Sexy Food

Ontmoeting

Soepje van komkommer met avocado

Pittige groentenchips

Soepje van yoghurt en spicy tomaat

Voorspel

Aspergesalade met pittige ansjovisdressing.

Hoogtepunt

Wellustige entrecote in de oven gegaard met romige risotto met paddenstoelen

en zoete balsamicosaus.

Nagenieten

Hollandse aardbeien met vanille-ijs en Romanoffcrème.

Koffie en friandises

De Mannenzaal 4 april.

Cocktail:
‘Oude mannencocktail’ Gin, chartreuse, dom benedictine, citroensap en ginger ale.
 
 
Amuse:
Bierworstjes, monnikenkaas, Amsterdamse ui.

 

Voorgerecht:
Langzaam gegaarde schelvis met diverse bereidingen van tomaat en vadouvanmayonaise. 

 

Hoofdgerecht:
Kalfswang met aardappelterrine met kaas, schorsenerencreme, aceto uitjes en lentebocksaus.

 

Dessert:
Appel pannacotta met appelcompote, vanille ijs en appeltaartschuim.

 

Bij de koffie:
Choco/caramel/bastogne en gemberkoek

 

 

Kunsthal KAdE 28 januari & 1 maart 2014

Cocktail

Perenlikeur met kardemomsiroop en prosecco

Amuse

Aardappeltruffelsalade met schuim van parmezaanse kaas en aardappelkaantjes 

Voorgerecht

Langzaam gegaarde kabeljauw met creme van waterkers, olie en krokant van chorizo en kerriemayonaise

Hoofdgerecht

Kalfslende met ratatouille, rosevalaardappel, groene asperge en kalfsjus

Dessert

Palet van vers fruit, vanillebombe, pisache en “verf” van fruit

Bij de koffie

Chocolademerengue en bastognekoek met mascarpone

 

Lichtenberg ziekenhuis 17 januari 2014

Cocktail

“Gin fizz” met honing en salie

Amuse

Atjar met creme van mais en wasabi en spicy nori

Voorgerecht

Marbre van scharrelvarken en pata negra met truffelmayonaise

Tussen

Bloody Mary uit reageerbuis

Hoofdgerecht

Kabeljauw met hutspot van knolselderij, mosterd-aardappelmousseline, groene asperge en mosterdsaus

Dessert

Panna cotta, ijs en sabayon van vanille met aarbeiencoulis in injectiespuit

Bij de koffie

Chocolademuffin, merengue en mentholkruisdrop

 

Tuincentrum Eurofleur 9 november 2013

Cocktail

“Cranberry Kiss” van cranberrysap, amaretto, bruiswater en vers limoensap

Amuse

Aardappeltruffelsoep

Voorgerecht

Gerookte zalm, blini met creme fraiche, haringkaviaar en kruidensla

Hoofdgerecht

Hertensucade, stoofpeertje, rode kool, aardappelmousseline, kingboleet en kruidkoeksaus

Dessert

Kadootje met diverse bereidingen van vijgen met vanille-ijs, sabayon en karnemelkkruim

Bij de koffie

Kerstkransjes en candy sticks

 

Caravanstalling ‘t Hofland 23 augustus 2013

Cocktail

“Watermelon daiquiri” van watermeloen, witte rum, limoensap, munt, suikerwater en ijs

Amuse

Pop-up Popcorn met Pop-up Popcorn mayonaise met vadaouvan

Voorgerecht

Gazpacho van tomaat en komkommer, gamba’s, zoete uiencompote en geconfijte tomaatjes

Hoofdgerecht

Langzaam gegaarde scharrelhoen, couscous met paprika en peterselie en saus van kardemom

Dessert

Pannacota van hazelnoot met caramel, vanille-ijs, schuim van koffie en krokant van hazelnoot

Bij de koffie

Gebrande marsmellows en brownie

 

Bibliotheek Zonnehof 20 april 2013

Cocktail

“Pimm’s Punch” van Pimm’s, ginger ale, prosecco, vers fruit, munt en limoen

Amuse

Chips met truffelmayonaise in puntzak van krantenpapier

Voorgerecht

Lichtgerookte zeebaars, creme van witte en groene asperges, gemarineerde appel en gel van bleekselderij en appel

Hoofdgerecht

Gekonfijte lamsnek, zoete aardappelcurry, boksoy, lenteui, shiitake en lamsjus

Dessert

Sprookjesbos van chocolademousse, chocoladebros, kruim van chocolade en vanille, vanilleroomijs en sponscake van pistache

Bij de koffie

Witte chocolade asperges uit de chocoladekruim

 

Porsche Leusden 9 februari 2013

Cocktail

Peer gemarineerd in cointreau en tijm met perensap en cava

Amuse

Hoorntje met bloemkoolcreme en truffel

Krokant van zuurdesem en zeezout met zilverspray

Voorgerecht

Op de motorkap geschroeide tonijn in sesamkorst met wakamecreme, marsmellow van soja, ketjapvinaigrette en algenkroepoek

Hoofdgerecht

Diamanthaas van de grill met creme van pastinaak, gepofte aardappel, meloesui, gestoofde groene kool en jus van kruipolie

Dessert

Taartje van roodfruit en chocolade, crumble van chocolade, caramelijs en roodfruit coulis en Porsche “sticker”

Bij de koffie

Basilicumcreme, roodfruitcreme en mokkacreme uit verftube op kaneelkoekje

 

Fietsboot 29 september 2012

Cocktail

“Purple cloud” appelcocktail met lavendelschuim

Amuse

Marsmellow van kaas met mosterdmayonaise

Krokante sprotjes met kerriemayonaise

Voorgerecht

Salade met gerookte zeebaars, geconfijte tomaatjes, kwartelei en pijnboompitten

Hoofdgerecht

Ibericolende “captains dinner” met spekjes, ui, piccalily en appelstroop

Dessert

Vanille-milkshake en creme brulee van tonkabonen in sardineblikje

Bij de koffie

Zeevruchten van chocolade

 

Boerderij de Riet 7 juli 2012

Cocktail

Bramen-salie cocktail van bramenpuree, wodka, salie/suikersiroop, bruiswater en munt

Amuse

Chips van rode biet, pastinaak en zoete aardappel met paprika dip en radijs-bleekselderij-komkommer met yoghurtdip

Crostini van boerenbrood met rucola/appel tapenade met shiso purper

Voorgerecht

Groene salade met noten, bloemen en een gepocheerd biologisch krieleitje van de “buurman”

Hoofdgerecht

Op het bot gerijpte runderlende met wilde knoflookjus van de boerderij, gepofte tomaat, ratatouille, kingboleet en gepofte aardappel met truffel crèmefraîche

Dessert

Hangop van boerenyoghurt met bosvruchtencompote en vanille-ijs van de “Kopermolen” met kaneelkoekjes in melkpak

Bij de koffie

Ambachtelijke koekjes en nougat

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van pop-up 033!

 

Like pop-up 033 op facebook!

 

Volg pop-up 033 op twitter!

[socialwrap align="center" el_class="color"][socialicon name="fb"]
[/socialicon][socialicon name="twitter"]
[/socialicon][socialicon name="youtube"]
[/socialicon][socialicon name="vimeo"]
[/socialicon][socialicon name="instagram"]
[/socialicon][socialicon name="email"]
[/socialicon][/socialwrap]